Prisgaranti på byggvaror

 

Prisgarantin gäller endast för varor som är helt identiska. Med trä och liknande är det inte alltid lätt att jämföra från butik till butik, så det gäller inte alltid sådana varor.

Prisgarantin gäller endast om det är möjligt att köpa varan från en lokal konkurrent samtidigt som du kan köpa den i den aktuella butiken. Objekt i webbutiken måste jämföras med artiklar i en annan webbutik. Varor i lager måste jämföras med varor på en konkurrentens lager i samma område som ditt.

Prisgaranti innan du köper

Om du vet att en vara är billigare hos en konkurrent kan du ofta fråga personalen i butiken om de kan matcha priset där och då. Detta är det enklaste sättet att använda en prisgaranti.

Kom ihåg att konkurrenten måste vara i ditt område, och att detta inte gäller för artiklar med ett annat pris online, eller föremål som endast erbjuds online.

 

Prisgaranti efter köp

Du kan använda prisgarantin i några dagar efter att du har gjort ett köp. Detta är också det enda sättet du kan använda prisgarantin för online-köp.

För köp i varuhus måste du gå till affären och visa den aktuella annonsen hos konkurrenten. Du får då tillbaka prisskillnaden och eventuellt 10% extra av skillnaden. Så du kan tjäna pengar på det här sättet.

För online-köp behöver du bara kontakta kundtjänst efter att du har gjort köpet. Skicka ett mejl med ditt beställningsnummer och dokumentation av priset till konkurrenten. Skicka gärna med en länk och en bild av erbjudandet så att det blir snabbare för kundservicemedarbetaren att behandla ditt ärende.